Data Layer

Website Data Layer

Google Tag Manager fungerer bedst når det bliver anvendt med et Data Layer. Et Data Layer er et stykke JavaScript kode som kan sende informationer fra websitet og til Google Tag Manager. Denne information kan efterfølgende sendes til Google Analytics, Google Ads, Facebook eller noget helt fjerde.

Kontakt os nu

Eller læs mere om Data Layer herunder

Indsamling af data gennem Data Layer & Google Tag Manager

Ved at tilføje et Data Layer til ens website på vigtige elementer og hændelser, kan data videresendes til Google Analytics, Google Ads, Facebook eller noget helt fjerde, som illustreret nedenfor.

Idéelt set findes alt data man ønsker at trække fra websitet i Data Layer. Ønsker man f.eks. at implementere Enhanced eCommerce er det helt essentielt at have dataen i Data Layer. Teoretisk set kan der implementeres uden, men det vil være en meget uholdbar løsning som meget let kan bryde sammen ved de mindste tilpasninger på websitet.

Det er ikke kun ved eCommerce implementering at Data Layer er fordelagtigt, men ved alle former for måling. Har man et website med bruger login er det helt oplagt at have et bruger ID implementeret gennem Data Layer (det må selvfølgelig ikke indeholde persondata). Med dette på plads vil det være muligt at se hvor tit brugere logger ind, hvilke devices m.m.

Selve implementeringen af Data Layer er meget kompleks og bør laves af en udvikler. Det vil ligge i koden på websitet og kan se ud som nedenstående eksempel, som er fra Googles egen dokumentation på et køb.

Brug for hjælp med implementering eller rådgivning? Kontakt os herunder.

Kontakt os i dag. Vi vil gerne høre fra dig og vender tilbage indenfor 24 timer.

    Det kan du forvente af os

    Hos Adgora hjælper vi virksomheder med deres online markedsføring. Vi er et kundeorienteret og nærværende online markedsføringsbureau, som sætter en ære i godt digitalt arbejde.

    På bureauet møder du Tobias og Jacob. To digitale nørder, med mange års erfaring indenfor faget. Det er os, som udvikler digitale strategier, opsætter kampagner og evaluerer på performance. Du kommunikerer direkte med os, hvor vi lytter til dine forretningsmål og behov. Vi evaluerer løbende dine kampagners performance og tilpasser aktiviteter i tæt dialog med dig.

    Det vigtigste for os er, at dine online marketing aktiviteter giver mening for netop din forretning. Vi sætter rammerne for et transparent og konstruktivt samarbejde, hvor data deles og dialog er i fokus.