Annoncer på Googles søgemaskine med Google Ads

Indenfor Googles annonceplatform – Google Ads, tidligere Adwords – er der flere forskellige former for annonceringsmuligheder. Der findes både tekstannoncer, displayannoncer, shoppingannoncer og videoannoncer (YouTube). Læs om mulighederne med de forskellige annoncetyper herunder.

Google Ads tekstannoncer

Google Ads tekstannoncer kommer som det første frem ved en googlesøgning på populære søgeord i Googles søgeresultater. Man skelner overordnet mellem organiske og betalte søgeresultater. De betalte Google annoncer er mærket med et lille grønt “ad” tegn, som indikerer at du har med en annonce at gøre.

Tilstedeværelse i toppen af søgeresultaterne kan resulterer i flere besøgende og flere salg til din virksomhed. Når man arbejder med Google Ads også kaldet for “search” marketing har man den fordel, at annoncerne kun bliver vist på de søgeord, som der aktivt bydes på af virksomheden. Man kan derfor byde på mere eller mindre relevante søgeord, efter søgeordets volumen og konkurrenceintensitet samt kundens incitament til at foretage et køb eller henvende sig til virksomheden. Det er altså “pull” marketing, hvor kunder netop efterspørger din service, og du bør derfor alt andet lige dække dig godt ind på dine mest værdifulde søgeord. Det betyder samtidig, at det er enormt vigtigt at vælge relevante søgeord, da man ellers risikerer at bruge mange penge på trafik, som hverken genererer salg eller leads til ens forretning. Analyserer man løbende på sin Google Ads konto (hvilket man klart bør gøre), er det altså muligt at optimere kontoen for at opnå større lønsomhed, og med omhu udvælge og arbejde med de søgeord, der med stor sandsynlighed skaffer trafik fra relevante personer.

Med Google Ads annoncering, betaler man hver gang der klikkes på ens annonce, såkaldt “Pay-Per-Click”, det er altså kun hvis en bruger finder annoncen relevant og klikker på den, at der afregnes til Google. Det betyder samtidig at man kan skrue op og ned for ens forbrug på Google, da man løbende kan følge kampagners performance og lønsomhed, såkaldt performance marketing.

Google Ads displayannoncer

Google Ads displayannoncer er bannerannoncer, som kan komme frem på størstedelen af alle websites på internettet. Det er også muligt selv at vælge hvilke hjemmesider, som annoncerne skal køre på, det kan bl.a. gøres ved at udvælge eller frasortere “placements” altså hjemmesider, som man aktivt ønsker/ikke ønsker at ens annoncer skal køre på. Hjemmesider kan også vælges på baggrund af dets indhold eller hvordan brugernes adfærd generelt er på internettet såvel Googles tilgængelige informationer om brugernes interesser.

Displayannoncering kan især være nyttige i branding sammenhæng eller som remarketing for tidligere besøgende. Ved skabelse af et nyt brand kan Google Display annoncering bl.a. være en god måde at skabe opmærksomhed om det nye produkt eller ydelse på, ved at annoncere mod en specifik målgruppe. Det kan eks. være at en ny tøjbutik ønsker at målrette bannerannoncer mod personer, som er interesseret i “online shopping” og “sportstøj”. Ligesom med Facebook annoncering, er mulighederne her mange og det er næsten kun kreativiteten, der sætter grænser for hvilke fantastiske målgrupper, som kan targeteres.

Google Shopping

For en ecommerce virksomhed kan Google Shopping skabe flotte resultater og øge salget markant. Google Shopping annoncer bliver vist ved en almindelig Google søgning og har både billede og tekst tilhørende. Annonceformatet er således en blanding af tekst og display, hvor den potentielle køber hurtigt kan se både produktet, beskrivelse og pris. Et klik på en sådan annonce er som regel fra en person, som højst sandsynligt er meget interesseret i at købe produktet og denne form for annoncering skaber ofte meget flotte resultater.

YouTube annoncering

YouTube er verdens 2. største søgemaskine målt på antallet af søgninger. Annoncering på denne platform kan derfor være meget interessant. At være visuelt til stede på YouTube er i stigende grad vigtigt i takt med at den generelle brugeradfærd går i retning af video. Videoannoncering kan give nogle muligheder, som hverken tekst eller display kan. Generelt kan alle brands udnytte videoannoncering som et led i deres markedsføring og på YouTube er kunderne til stede.

En velstruktureret Google Ads konto er altafgørende for at skabe et godt resultat. Lad os hjælpe med at sætte din konto op og vedligeholde den ved at kontakte os her, eller lad os rådgive dig i hvordan vi vil anbefale at gribe arbejdet an.