GA4

Google Analytics

Webanalyse og tracking med Google Analytics

Google Analytics er et fantastisk analyseværktøj, som kan give indsigt omkring de besøgende, herunder hvor de besøgende kommer fra og hvordan der navigeres på websitet. Indsigt omkring de besøgende inkluderer bl.a. deres geografiske tilstedeværelse, deres interesser, hvorvidt de kommer fra computer, mobil eller tablet, hvilken internet browser der anvendes og meget mere.

Mål markedsføringsaktiviteterne med Google Analytics

Med korrekt installeret Google Analytics har du mulighed for, at se hvilken platform de besøgende kommer fra. Kampagner køres ofte fra flere forskellige marketingkanaler, men for den løbende optimering er det afgørende, at have data fra alle kilder samlet ét sted. Til dette formål er Google Analytics meget værdifuldt.

Med markedsføring på tværs af f.eks. Google og sociale medier kan der opnås et godt mix af push- og pullmarketing. De to medier kan supportere hinanden godt, men det kan også vise sig at det ene medie har en bedre performance end det andet. Ved løbende optimering kan budgettet omallokeres med denne indsigt. Der er dog mange faktorer, som skal medtages i evalueringen. Især ved komplekse produkter med længere købsproces kan der være mange interaktioner med forskellige typer af annoncer inden det endelige køb. Hvordan de forskellige platforme skal krediteres i sådanne situationer afhænger af Attribution Modelling.

Attribution Modelling er de senere år blevet et stort fokusområde. Før i tiden var det altid den sidste trafikkilde, som førte til selve konverteringen der blev tildelt hele værdien. Det er dog langt fra den egentlige sandhed for der kan være mange forskellige interaktioner med mange forskellige typer af annoncer i beslutningsprocessen. Det kan også være på tværs af forskellige enheder og endda på tværs af online og offline kanaler. Hvordan de forskellige touchpoints skal krediteres findes der ikke et endegyldigt korrekt svar på. For sandheden er, at det er meget forskelligt fra hvert produkt / ydelse. 

Vi anvender altid Google Analytics til løbende optimering af kampagner, samt evaluering her af. Vi har data til at bakke op om vores beslutninger og anbefalinger og i kombination med en tæt dialog opnår vi sammen de bedste resultater.

Optimering af website

Find indsigt omkring de besøgende med Google Analytics. Find bl.a. de besøgendes geografi, demografi, enhed, hvor længe de opholder sig på sitet og hvor ofte de vender tilbage til sitet. Alle disse indsigter kan hjælpe til at optimere websitet.

Se hvordan der bliver interageret med dit indhold og om det er en bestemt aldersgruppe, som finder det relevant. Hvis det ikke svarer til den ønskede målgruppe skal indholdet måske tilpasses.Hvis de besøgende opholder sig meget kort tid på websitet kan det måske skyldes, at websitet ikke fungerer lige godt på alle devices eller i alle browsere. Se den gennemsnitlige besøgstid på tværs af disse parametre for at afklare hvor der kan optimeres.

Ser dine besøgende i gennemsnit meget få sider pr. besøg kan det skyldes at indholdet ikke bliver fundet relevant, at der er irriterende elementer på siden eller at sitet loader for langsomt. 

Der findes meget data i Google Analytics, som kan være nyttigt ved optimeringen af websitet. Vi kan hjælpe med at aflæse data og finde frem til optimeringsmuligheder. Kontakt os for at høre mere om Google Analytics.