Sådan mangedoblede Vinimondo deres websalg på få måneder

Vinimondo

Services
eCommerce marketing, Google Ads, Meta Ads, feed management, produktdata, tracking & analytics, client data collection, e-mail marketing
Om Vinimondo

Vinimondo er en vinforretning, som sælger kvalitetsvine til markedets skarpeste priser. Historisk set har Vinimondo primært solgt til restauranter og specialvinforhandlere, men har i det seneste år med meget stor succes løftet B2C salget igennem deres webshop.

Sådan mangedoblede Vinimondo deres websalg på få måneder

Da corona kom til Danmark i marts 2020, blev Vinimondos vinforretning, som på daværende tidspunkt primært solgte B2B, ekstremt hårdt ramt. Derfor besluttede Vinimondo sig for at lancere en webshop, som skulle sælge kvalitets vine til skarpe priser direkte til forbrugerne.

Men på trods af at de fleste andre webshops buldrede derudaf, var det svært som helt ny webshop at få ordentlig fat i markedet. De tekniske udfordringer stod imodsætningen til kunderne i kø.

Så hvad gør man så? Vinimondo lagde i samarbejde med Adgora en meget ambitiøs digital strategi, som satte gang i en turnaround af hele webshoppen. Resultatet er en profitabel mangedobling af omsætningen på få måneder - samt en ekstrem stærk kundedatabase, som er fundamentet til fortsat vækst.

Den digitale strategi bestod groft sagt af 3 punkter:

  • State of the art tracking & analytics: God data leder til gode beslutninger. Derfor sørgede Adgora, som det første for at implementere data layers, tracking via. GTM og attribuering baseret på Google Analytics. 
  • Opbygning af solid kundebase: Effektiv annoncering sørgede for at få både nye kunder i webshoppen, og samtidig øge genkøbsraten fra eksisterende kunder igennem e-mailmarketing.
  • Fokus på produktdata og feed management: En opkvalificering af produktdata og en feed managment i høj kvalitet åbnede døren for en ekstrem profitable annonceringsmulighed igennem Google Shopping.

Efter en hård start hvor konkurrenter løb fra Vinimondo, er det nu Vinimondo som spurter fra konkurrenterne. Og det går stærkt… For hvor mange andre webshops på den anden side af coronaårene har måtte dæmpe forventningerne, ser det anderledes lyst ud for Vinimondo.

I løbet af det seneste år har Vinimondo vækstet omsætningen i en sådan grad, at de fleste andre e-commerce forretninger ville blive misundelige. Derudover har de fået opbygget en solid kundedatabase med flere tusinde kunder, som er med deres høje genkøbsrate er med til at danne grundlaget for den fremtidige vækst.